23 Ocak 2010 Cumartesi

MALZEME BOL OLUNCA YEMEĞIN HAZIRLANMASI ÇOK KOLAY!…

Tarih: 22 Ocak 2010. Günlerden Cuma, Saat; 21.00
Olay : İnternette kısa bir gezinti
Site : Bir raslantı sonucu NTVMSNBC
Haberlere şöyle bir göz atarken yarım saatlik bir süre içerisinde, karşıma öylesine malzemeler çıktı ki, yazmadan edemedim.
Bir taraftan okudum, bir taraftan yazdım, kızdım, güldüm…üzüldüm!..
Yarım saatlik süre içinde, akla gelmedik ruh hali yaşadım!…
Bana mı birşeyler oluyor, yoksa sizler de benzer duyguları yaşıyormusunuz, haberleri izledikçe, okudukça, dinledikçe!?…
İşte bakın bu kısacık sürede karşılaştıklarım ve onların düşündürdükleri….
1- HABER: AKP’li Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi’nin askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi iptal kararı üzerine, ”Hoşnut değilim!..” buyurmuş!…
YORUM : Biz Anayasa Mahkemesi’nin sipariş üzerine karar veren bir kurum olmadığına inanıyoruz. Anlaşılıyor ki AKP, kendilerini Hoşnut edecek ekibi kuruncaya kadar, bu kararlardan hoşnut olmamaya devam edecekler!…
2- HABER: Hüseyin Çelik, “Sivil yargıdan kimsenin korkmaması gerekiyor. TSK’yı şaibelerden kurtarmak gerekiyor.” Buyurmuş.
YORUM: T.C. Anayasası ile kurulmuş, yargı kurumlarından hiç kimsenin korkmaması gerekiyor. Buna sadece Bay Çelik ve etrafı değil,tüm milletvekilleri, bakanlar, başbakan ve hatta Cumhurbaşkanı da dahil olmalı. Şaibeden sadece TSK değil,onlar da kurtarılmalı!…Kaldırın dokunulmazlıkları, açın yargı yollarını!… Elinizi tutan mı var?
3- HABER: Başbakan Erdoğan, “Tam gün yasası ile, klinik şefi, benden fazla maaş alacak” buyurmuş!…
YORUM: Klinek şefi’nin oğlu da gemicik sahibi de olabilecek mi? Mücevher dükkanı açıp, villa sahibi de olabilecek mi?
4- Başbakan Erdoğan, “Kimse,ülkeye, korku salmaya kalkışmasın!..” buyurmuş!.
YORUM: Başbakan çok haklı!… Çünkü bu görevi kendileri bizzat doğrudan üslenmiş durumdalar!.. Ve görevlerini de eksiksiz yerine getirmekte başarılılar!…
5- HABER: Başbakan, tekel işçilerine hitaben, “yetimin hakkını kimseye yedirmem” buyurmuş!…
YORUM: a) Tekel’e peşkeş fiyatına sahip olan firmanın, kısa süre sonra hem de bir bölümünü 3 katına yabancı ortağa satarken yedirilen yetim hakkı değildi de, başbakan’ın çocuklarına bıraktığı miras hakları mıydı?
b) Mademki başbakan, tekel işçilerinden fedakarlık bekleyip, kazanılmış haklarının yarısına razı olmalarını bekliyor, niçin ayni fedakarlığı kendi milletvekillerinden bekleyip, maaşlarının yarısına razı olmalarını talep etmiyor? Hem, böylece daha az yetim hakkı yenmiş olur.
6- HABER: Başbakan Erdoğan “ bizi, millete efendi olmak değil,hizmetkar olmak yolunda bulabilirsiniz” buyurmuş.
YORUM: Bizler de ülkede işsizlik neden arttı diye düşünüp duruyorduk. Meğer sebebi buymuş. İşleri hizmetkarlar görünce, işçiler de efendiliğe soyunup çalışmaz olmuşlar!…
7- HABER: Erdoğan, darbe iddialarını kastederek: “Hangi senaryoyu yeniden canlandırmanın peşindesiniz? Millete karşı yine nasıl kumpas içindesiniz? Siz zannediyormusunuz ki bunları hiç duymuyoruz? Bunlar duyuluyor, ama biz hiçbir zaman gerilimin taraftarı olmadık, işimize baktık!…”
YORUM: Darbe girişimi iddialarının en erkeni 3-4 yıl öncesine ait… Demek Hükümetin, Başbakan’ın haberi vardı? Demezler mi adama o zaman niye bu günleri bekledin? Evren ve ekibi gibi “olgunlaşmasını” mı?
Bir suçu görüp, bilip, ne amaçla olursa olsun saklamak, görmezlikten gelmek suça iştirak kadar ağır bir suçtur. Bir başbakan bunu herhalde bilir? O gün sadece gerilime taraftar olmamak için üzerine gidilmediğini söylemek inandırıcı olmadığı gibi, suçu da örtmez. Bay Arınç iyi bilir: “tevil yoluyla ikrar!..”
Hem, darbenin “olmuşu” dururken, “olmamışının” hesabını sormak hiç bir vicdana inandırıcı gelmez.
8-HABER: Tek Gıda İş Sendikası Başkanı, “ genel grevler hükümetler devirir” demiş.
Erdoğandan feryat!..: “Avucunu yalarsın avucunu!…” “Bu mantıkta olan bir sendikacı ile neyi görüşeceksin!… Bunların bu ülkenin geleceğini düşünmek gibi bir dertleri olabilir mi?”
YORUM: Başbakan’ın, bu sendikacı ve işçilerin, ülkenin geleceği ile ilgili bir dertlerinin olmadığını düşündüğüne göre, işçilerin yurdu terkedeceğini mi düşünüyor acaba? Yoksa hükümetten düştüğünde verilemiyecek hesaplardan mı korkuyor? Elbet her hükümet birgün gidecektir… Yoksa kendisine “Son Osmanlı Padişahı “ yakıştırmasını çok uygun buldu da hiç gitmeye niyetli değil mi acaba?
9-HABER: Başbakan, Tek Gıda İş Sendikası Başkanı’na: “Senin kaç tane üyen var!.. sen nasıl olur da 15 milyonluk AK Parti hükümetini devirirsin!…Haddini bil, Haddini!…” “Söylemeyi düşünmediklerimizi, bizi söylemeye mecbur etme!.”
YORUM: Biz başbakanın, bugüne kadar söylemeyi düşünüp de söyleyemediği bir şeye şahit olmadık. Herşeyi duyduk ağzından, bu bir. İki, “Benim babam, senin babanı döver” kabilinden, veya “biz daha çoğuz, istersek seni ezer, haddini bildiririz mahiyetinde bir söylemi, ben ülkemin başbakanına yakıştıramadım!.. Tıpkı bundan öncelerde de öfkelendiğinde söylediklerini yakıştıramadığım gibi!…
Başbakana, demokrasinin, çoğunluk değil, çoğulculuk rejimi olduğunu nasıl anlatmalı bilmem ki?
10-HABER: a) AKP’li Bay KUZU, Anayasa mahkemesinin son kararının süren davaları etkilemiyeceğini söylemiş…Zaten mahkemenin kararı da yanlışmış!…
YORUM: Bay KUZU, içinden geçeni ve canının istediğini ifade ediyor, bu bir, iki, hani, sözüm meclisten dışarı diye başlayan söz var ya, tam yeri; “bunca cehalet, tahsille mümkündür”. Üstelik, anayasacı, hukukçu proff.
HABER: b)Yine devam ediyor Bay KUZU: “Ayrıca karar, ‘kozmik oda’ olarak adlandırılan o araştırma ve arama,.. onu da ilgilendirmez. Onu da biz Ceza Usul Yasasının ilgili maddesi çerçevesinde yapmıştık zaten!”
YORUM: b) Ne anladınız?.. Bay KUZU’nun ifadesinden? ”onu da biz …… ….yapmıştık zaten” İfadeye dikkat, … biz yapmıştık zaten.
Biz de bağımsız mahkeme yaptı sanmıştık!… Ne yapmıştınız bay kuzu, yanlış bişey düşünmeyelim!…Sonra hep yanlış şaapmakla suçlanıyoruz!…
11-HABER: Bülent Arınç, kendisine yönelik suikast iddialarını küçümseyenleri ahmaklıkla suçlamış.
YORUM: Biz Bülent Arınç’a yönelik suikast iddialarını küçümsemedik. Ne var ki, Bülent Arınç, bu suikast iddialarına küçük geldi!…
12-HABER: “Kahramanmaraş’da yük treni raydan çıktı, 6 vagon devrildi”
YORUM: İyice anlaşıldı artık.. Bu hükümetle, ne “işler “ne de “trenler” rayında gidecek!…
Daha çok kişinin canı yanmadan yakında seçim olsa bari!…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder